torek, 27. avgust 2024

Pridružite se MSCA alumni klubu - Slovenian Chapter MCAA

 


Če ste ali ste bili kadarkoli MSCA 👨🏻‍🔬 raziskovalka ali raziskovalec se lahko pridružite slovenskemu MSCA alumni klubu, ki je bil ustanovljen v začetku letošnjega poletja.

V zadnjih nekaj letih se število 👨‍👩‍👦‍👦 članov MCAA hitro širi in tvori živahno skupnost. Med več kot 21.000 raziskovalci Marie Skłodowska Curie iz Evrope in vsega sveta je več kot 153 različnih narodnosti. Ponosni smo na svojo raznolikost, saj se skupaj učimo, delimo in rastemo.

S članstvom v MCAA se pridružite mreži raziskovalk in raziskovalcev Marie Skłodowska Curie s skupnimi izkušnjami in interesi. Pridobite neprecenljiv dostop do različnih prostorov in oblik srečevanja,  učinkovitih komunikacijskih orodij za mreženje, 🙋‍♂️ razprav  in izmenjave znanja in izkušenj.


Vsi prispevamo in vsi imajo koristi! Izpolnite spodnji obrazec in se nam pridružite!

👉 Na tej povezavi se pridružite MCAA skupnosti


Predsednik slovenskega MSCA alumni kluba je Sebastian.Dahle@bf.uni-lj.si iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. 

Se veselimo sodelovanja z vami!

ponedeljek, 26. avgust 2024

Bistveni elementi evropskih projektov: komunikacija, diseminacija in eksploatacija

Če se prijavljate na razpise za MSCA projekte ali pa jih že izvajate, je zelo pomembno, da pravilno naslovite tri bistvene elemente evropskih projektov: komunikacija, diseminacija in eksploatacija. 


Evropska raziskovalna agencija je na svoji spletni strani objavila 👉 navodila kako nasloviti vse tri elemente, da boste razumeli razliko v konceptih in načinih izvedbe. 

👉 Guide on Communication, dissemination and eksploatation






Za specifične podrobnosti za vsak MSCA razpis posebej priporočam pregled MSCA Handbooks na spletni strani 👉 MSCA-NET. 

Odlična zgodba prof. dr. Katje Džepina, raziskovalke na MSCA IF projektu iz Slovenije - Univerze v Novi Gorici

 

Evropska raziskovalna agencija - REA je izbrala 👩‍🎓 prof. dr. Katjo Džepina, MSCA  raziskovalko na MSCA IF projektu iz Slovenije - Univerze v Novi Gorici, kot ⭐ uspešno zgodbo med t.i. Widening državami. 

S  projektom SAAERO, pod mentorstvom prof. dr. Griše Močnika, je poskušala razumeti mehanizme in učinke onesnaževanja zraka v Jugovzhodni Evropi. 



📑 Preberite njeno odlično zgodbo na spletni strani MSCA-NET! 

📊 Preberite podrobnosti o njenem projektu na spletni strani CORDIS!




Ponosni smo na Katjo in ji 💐iskreno čestitamo!


ponedeljek, 19. avgust 2024

Razpis za srečanje MSCA raziskovalk in raziskovalcev z Nobelovimi nagrajenci iz kemije - rok je 30. september 2024

Evropska komisija je objavila razpis za sedanje in prejšnje MSCA raziskovalke in raziskovalce, ki bi se želeli udeležiti srečanja z Nobelovimi nagrajenci iz kemije, ki bo med 29. junijem in 4. julijem v Lindau v Nemčiji. 

👉 Povezava do informacij in razpisa: Lindau meeting on chemistry in summer 2025 






Objavljamo celotno sporočilo Evropske komisije: 


The European Commission is giving current and past Marie Skłodowska-Curie Actions fellows the opportunity to attend the next Lindau meeting on chemistry in summer 2025. The meeting of Nobel Laureates on chemistry will be held from 29 June to 4 July 2025 in Lindau, Germany. About 600 young scientists from all over the world will get the chance to spend an inspiring week with Nobel Laureates to exchange experiences and establish valuable contacts. 

The European Commission is not offering travel or fee support for the event, merely the opportunity to attend thanks to a partnership with the Lindau Nobel Laureate Meetings organisers.

Applicants must ensure that they have the funding necessary to meet their own share of the costs of the event. This will amount to €1.250, plus travel costs, which can be covered with the budget of the fellow’s MSCA project or host organisation.

The call for applications is open to both current (you should have commenced your fellowship by 1 September 2024) and past MSCA fellows, including master, doctoral students and young postdoctoral scientists, working in the areas of chemistry or related fields. In addition to these criteria, the review panel of the Council for the Lindau Nobel Laureate meetings will select participants among the candidates using its own selection criteria.


The deadline to apply is 30 September 2024, 13h (CEST, Brussels time).


sreda, 7. avgust 2024

Vabilo k sodelovanju: Znanstveni slam na Evropski noči raziskovalcev 2024

Konzorcij projekta Evropske noči raziskovalcev oooZnanost!, ki ga koordinira Univerza v Mariboru, vabi k sodelovanju na Znanstvenem slamu!


📅 Kdaj? 27. 9. 2024 od 14.00 do 15.30 

🧭 Kje? Minoritska cerkev, Lutkovno gledališče Maribor

Če ste 👩‍🔬 raziskovalka ali raziskovalec, ki z veseljem 📡 deli svoje znanje, ideje in navdušenje nad 🧫 znanostjo, ste vljudno vabljeni, da se prijavite in vključite v vseevropsko dogajanje 🌒 Evropske noči raziskovalcev, 27. septembra 2024. 

Več informacij  in 📧 kontaktni podatki: 

👉 Znanstveni slam - program

👉 Znanstveni slam - vabilo 


⏰ Rok za prijavo je 30. avgust 2024. 


Se vidimo 👍

Sodelujte v Evropski noči raziskovalcev, 27. septembra 2024

😊Z veseljem vas 📢 obveščamo, da bo 📅 27. septembra 2024 potekala Evropska noč raziskovalcev 🌒, največji dogodek za 🗣️ ozaveščanje o 🔭 znanosti v Evropi, ki bo potekal v 23 državah v Evropi (tudi v Sloveniji) in  širše. Sorodne dejavnosti bodo potekale v dneh pred in po dogodku. 



🏛️ Univerze in raziskovalni inštituti po vsej Evropi bodo odprli svoja vrata in delili svoje delo s 👩🏽‍🔬 predstavitvami, poskusi, igrami, razpravami in drugimi interaktivnimi oblikami. Evropska noč raziskovalcev 🌒 je edinstvena priložnost za 👩🏻‍🎓raziskovalke in 👨🏻‍🎓 raziskovalce, da se srečajo in sodelujejo z ljudmi vseh starosti, predstavijo svoje 📚 raziskave širokemu občinstvu👨‍👩‍👦‍👦 ter ozaveščajo o svojem delu in njegovem vplivu na družbo 🏗️.  

Vljudno vas vabimo, da se vključite v aktivnosti Evropske noči raziskovalcev 🌒 v Sloveniji, ki jih bosta izvajala dva projekta, in sicer: 

- Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani s projektom 👉  Humanistika, to si ti - Človek, UI in 



- konzorcij projekta Evropske noči raziskovalcev oooZnanost!, ki ga koordinira Univerza v Mariboru




Se kmalu vidimo! 👍



Objavljen razpis MSCA4Ukraine - rok za oddajo prijav je 5. september 2024 (23.59 CEST)

📢 Sporočamo, da je bil ta teden objavljen drugi razpis za prijavo v okviru sheme MSCA4Ukrajina.

V okviru tega razpisa bo približno 50 razseljenih 👩🏻‍🎓raziskovalcev iz Ukrajine, vključno z doktorskimi kandidati in podoktorskimi raziskovalci, prejelo podporo za izvajanje raziskav v EU ali državi, pridruženi programu Obzorje Evropa.

Na razpis se lahko prijavijo ukrajinski državljani, osebe brez državljanstva in državljani drugih držav, ki so imeli 24. februarja 2022 glavno prebivališče v Ukrajini in so bili na ta dan razseljeni ter se trenutno nahajajo zunaj države.



👩🏻‍💻 Predstavitev razpisa bo 📅 8. in 28. avgusta 2024. 👉Povezava do dogodka 8.8. (11.00 - 12-30) in 28.8.2024 (14.00 - 15.30)

📢 Dodatne informacije: 


👉 Informacij o razpisu na MSCA spletni strani Evropske komisije

👉 Uspešne zgodbe ukrajinskih raziskovalk in raziskovalcev v MSCA projektih 

👉 Podrobnejše informacije o razpisu MSCA4Ukraine


Rezultati razpisa bodo objavljeni 📅 marca 2025. Pričetek financiranja bo v 🏁aprilu 2025.

Vsi projekti, ki se bodo prijavili iz Slovenije bodo upravičeni tudi do financiranja iz 🏆 Pečata odličnosti v okviru javnega poziva ARIS v letu 2025.