četrtek, 13. januar 2022

VSEBINA RAZPISA OBZORJE EVROPA MSCA STAFF EXCANGES/IZMENJAVA OSEBJA

Razpis Obzorje Evropa MSCA Staff Exchanges 2021 

HORIZON-MSCA-2021-SE-01-01

 

Razpis v vrednosti 72,5 milijonov EUR je odprt do 9. marca 2022!

 

V okviru ukrepov MSCA je razpis izmenjave osebja namenjena financiranju kratkoročnih mednarodnih, medsektorskih in interdisciplinarnih izmenjav osebja, od enega meseca do enega leta, in sicer za osebje, ki je vključeno v raziskovalno in inovacijsko dejavnost v organizacijah.

Namen izmenjav osebja je v razvijanju trajnejših oblik projektnega sodelovanja med različnimi organizacijami v akademskem in ne-akademskem sektorju (zlasti z majhnimi in srednjimi podjetji) v Evropi in izven nje. Raziskovalno in drugo osebje mora v tej izmenjavi obogatiti karierni razvoj ter pridobiti nova znanja in veščine. Vključene organizacije pa morajo povečati svoje raziskovalne in inovacijske sposobnosti.

Kdo se lahko prijavi na razpis MSCA Staff Exchanges?

Na razpis se lahko prijavi mednarodni konzorcij univerz, raziskovalnih inštitutov, podjetij in drugih ne-akademskih institucij.

Konzorcij mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  •         najmanj tri organizacije v treh različnih državah; dve od njih morata biti v različnih državah članicah EU ali državah, ki so pridružene Obzorju Evropa
  •         nad tem minimumom je možno sodelovanje katerekoli druge države
  •        v primeru, da so vse sodelujoče organizacije iz istega sektorja (akademskega ali ne-akademskega), mora biti vsaj ena iz tretje države, ki ni pridružena Obzorju Evropa
  •         interdisciplinarno sodelovanje je možno znotraj posameznega sektorja znotraj Evrope v obsegu ene tretjine projekta.

Izbor osebja za izmenjavo naredijo organizacije, ki so vključene v konzorcij.

Trajanje projekta MSCA Staff Exchanges je dolgo 4 leta v obsegu 360 oseb za mesec dni.

Kaj je financirano iz projekta MSCA Staff Exchanges?

Iz projekta je financirana kratkoročna mobilnost zaposlenega raziskovalnega, inovacijskega ali drugega osebja, ki je vključeno v raziskovalno in inovacijsko.  dejavnost od enega meseca do enega leta, na eni ali več organizacijah. Iz sredstev projekta MSCA Staff Exchanges se ne financira plača.Osebje se mora iz mobilnostne sheme vrniti nazaj na svojo matično institucijo.

Izmenjava osebja mora biti med državami EU ali državami, ki so pridružene Obzorju Evropa, med različnima sektorjema (akademski ali ne-akademski), razen če je izmenjava interdisciplinarna. S tretjimi državami, ki niso pridružene Obzorju Evropa, je možna izmenjava znotraj istega sektorja in iste discipline.  

Iz sredstev MSCA Staff Exchanges se lahko financirajo raziskovalci, katerekoli nacionalnosti, ki so na katerikoli stopnji razvoja, od doktorskih do podoktorskih raziskovalcev, vključno z administrativnim, tehničnim ali upravljavskim osebjem, ki je vključeno v raziskovalno in inovacijsko dejavnost. Osebje, ki je vključeno v mobilnostno shemo mora biti na organizaciji zaposleno vsaj en mesec pred odhodom v drugo državo.

Osebje na izmenjavi lahko prejme finančna sredstva za potovanje, namestitev ipd. Sredstva MSCA Staff Exchange so namenjena tudi raziskovalnim stroškom, stroškom izobraževanja, upravljanja in posrednim stroškom organizacij, ne pa za sredstva plač, ki jih morajo zagotavljati organizacije, kjer je osebje zaposleno.




Več informacij:

https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/actions/staff-exchanges

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/horizon-dashboard


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar