sreda, 28. december 2022

Priložnosti za sodelovanje – Evropska noč raziskovalcev in MSCA alumni klub Slovenije

 



Z željo približati znanost in raziskovanje najširši javnosti, predvsem pa mladim, so se v projektu Evropska noč raziskovalcevHumanistika, to si ti! povezali raziskovalci in raziskovalke Filozofske fakultete, desetih drugih fakultet in dveh akademij Univerze v Ljubljani ter drugih partnerskih organizacij.

Njihovi obiski na šolah predstavljajo povabilo v svet znanosti in raziskovanja za mnoge otroke, najširši javnosti pa je bil namenjen osrednji dogodek Evropske noči raziskovalcev, ki je 30. septembra z več kot 70 aktivnostmi potekal na 19 lokacijah v Ljubljani.

Aktivnosti Noči, raziskovalke in raziskovalce na zanimiv in prijeten način predstavljajo tudi video intervjuji, novice in številne druge vsebine projektne spletne strani.

Cilj projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! 2022–2023, ki ga koordinira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, pa je mnogo več kot približati raziskave in raziskovalce javnosti. Poslanstvo projekta je tudi promovirati odlične raziskovalne projekte v Evropi, povečati zanimanje mladih za znanost in raziskovalno kariero ter predstaviti vpliv dela raziskovalcev na vsakdanje življenje ljudi.

Projekt financira Evropska unija v sklopu okvirnega programa Obzorje Evropa 2021–2027, programa Marie Skłodowska-Curie, zato se želimo povezati z MSCA alumni klubom Slovenije in v aktivnosti Noči vključiti aktivnosti MSCA alumni kluba Slovenije,  ki jih povezujejo skupni cilji.

Priložnosti za sodelovanje vidimo pri organizaciji dogodkov, snovanju vsebin spletne strani in družabnih omrežij, snemanju video intervjujev in priložnostih za sproščen stik otrok z raziskovalci ob obiskih raziskovalcev na šolah.

Za začetek želimo informacijo o ustanovitvi MSCA alumni kluba Slovenije deliti med partnerji projekta in v novicami na spletni strani, nato pa informacije o delovanju kluba vključili v katerega od video intervjujev z znanstveniki ali dogodkov, ki jih pripravljamo. Med njimi bo zagotovo osrednja prireditev projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! v prihodnjem letu, ki bo mnoge obiskovalce pritegnila 29. septembra 2023. Seveda smo z veseljem odprti tudi za druge možnosti povezovanja.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar