sreda, 24. julij 2024

Konzorcij projekta Evropske noči raziskovalcev oooZnanost! vabi k sodelovanju pri študiji projekta oooZnanost!

Vljudno vabljeni k sodelovanju pri 📋 študiji, ki so jo pripravili v okviru ukrepa Obzorje Evropa, MSCA&Občani, Evropske noči raziskovalcev in Raziskovalci v šolah, projekta z akronimom oooZnanost!. 

Eden izmed ciljev projekta oooZnanost! je analizirati vlogo in pomen 👩🏻‍🔬 znanosti ter raziskovalnega dela pri omejevanju širjenja🎬 lažnih novic ter krepitev znanj in veščin javnosti za prepoznavanje 🗣lažnih novic in 👁️‍🗨️ zanesljivih informacij, zlasti med mladimi.



S študijo zato želijo pridobiti boljše vpoglede v dojemanje znanosti in raziskovalcev 👨‍🎓 med prebivalci Slovenije. Vaše sodelovanje in mnenje sta ključna za razumevanje vloge znanosti pri omejevanju širjenja lažnih novic ter krepitvi znanja in veščin med mladimi. 

Vabimo vas, da z njimi delite svoje mnenje o pomenu znanosti in raziskovanja v sodobni Sloveniji. Vaše 🙋 sodelovanje je prostovoljno, zagotavljajo pa vam tudi anonimnost odgovorov. Rezultati bodo objavljeni samo v zbirni obliki, tako da vaših odgovorov ne bo mogoče razbrati.

Za vsa vprašanja in pojasnila glede raziskave vam je na voljo 📬 prof. dr. Branko Lobnikar (branko.lobnikar@um.si), ki je v okviru projekta oooZnanost! odgovoren za izvedbo te študije. 

👉Povezava do spletnega vprašalnika 📝 na uradni spletni strani Univerze v Mariboru

Ni komentarjev:

Objavite komentar