torek, 8. oktober 2024

Vabilo raziskovalkam in raziskovalcem k anketi o vlogi znanosti in raziskovalcev v sodobni slovenski družbi

Iz Univerze v Mariboru smo prejeli vabilo vsem raziskovalkam in raziskovalcem k anketi o vlogi znanosti in raziskovalcev v sodobni družbi, ki jo izvajajo v okviru MSCA projekta Evropske noči raziskovalcev. 


Spoštovani,

 

Kot veste, je osrednja tema projekta oooZnanost!, ki ga kot vodilni partner koordiniramo na Univerzi v Mariboru, vloga znanosti in raziskovalcev v sodobni slovenski družbi, tudi (a ne izključno) skozi prizmo omejevanja lažnih novic. Raziskavo o tem opravljamo na vzorcu splošne populacije, na vzorcu mladih in na vzorcu njihovih učiteljev. Zanima pa nas tudi, kako te vsebine vidijo raziskovalci na vaši instituciji. Zelo pomembno je, da v študiji sodeluje res zadosti raziskovalcev, zato vas prosim, da posredujete povezavo do spletne ankete vsem zaposlenim raziskovalcem in jih, tudi v mojem imenu, povabite, da sodelujejo v eni izmed letošnji izvedbi aktivnosti projekta oooZnanost!.

👉 Povezava do ankete: https://1ka.arnes.si/oooZnanost2024RAZ.

 Prosimo vas, če lahko vi in raziskovalci na vaši instituciji sodelujete v študiji. Vaše odgovore pričakujemo najkasneje ⏰do 25. 10. 2024.

 

Vabimo vas tudi, da si dejavnosti v okviru projekta oooZnanost! ogledate na spletni strani projekta.

 

Za vašo pomoč sem že vam vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

 

Prof. dr. Dean Korošak

Prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost in vodja projekta oooZnanost!



Slika zgoraj: Na različnih lokacijah v Mariboru, Kopru, Izoli, Piranu, Rodiku je navdušila na tisoče udeležencev vseh generacij, med katerimi so prevladovali mladi, s čimer smo storili nov korak proti uresničevanju našega cilja: krepitvi ozaveščanja o pomembni vlogi raziskovalcev in znanosti v družbi ter spodbuditi mlade k začetku in razvoju raziskovalnih karier.

Ni komentarjev:

Objavite komentar