torek, 29. marec 2022

Pregled prijav slovenskih raziskovalk in raziskovalcev na projektih Obzorje Evropa MSCA-PF-2021 za podoktorske štipendije

Slovenske raziskovalke in raziskovalci so na razpis Obzorje Evropa MSCA-PF-2021 prijavili 23 predlogov projektov s tujimi in domačimi raziskovalnimi organizacijami. V primerjavi s prejšnimi razpisi se je na ta razpis prijavilo manj kandidatk in kandidatov. Od 17 predlaganih projektov nad osnovnim kriterijem, v vrednosti 3,2 mio EUR , so štirje projekti, v vrednosti 870 tisoč EUR prišli v izbor za financiranje iz sredstev Obzorja Evropa. 



Osem projektov slovenskih raziskovalk in raziskovalcev bo prejelo Pečat odličnosti, kar pomeni, da so dosegli 85 in več evalvacijskih točk, med njimi pa so kar štirje na rezervnem seznamu za financiranje. 


Od štirih sprejetih projektov v financiranje sta dva iz področja družboslovja in humanistike, po eden pa je iz področja tehnike in fizike. Med njimi se bo eden izvajal v Sloveniji, in sicer na Institutu Jožef Stefan, drugi v Avstriji, tretji na Finskem in četrti v Veliki Britaniji. Med izbranimi podoktorskimi izvajalci projekta so tri ženske in en moški.   


Zahvaljujoč možnosti dodatnega nacionalnega financiranja dobrih in uspešnih projektov slovenskih raziskovalk in raziskovalcev na projektih MSCA PF iz sredstev NOO (več o tem glej:  https://ncpmscaslovenija.blogspot.com/2022/03/novo-nacionalno-financiranje-uspesnih.html ), bo 17 projektov iz tega razpisa lahko kandidiralo za nacionalna sredstva za izvedbo svojih projektov in za dodatno reintegracijsko obdobje v Sloveniji.   







Ni komentarjev:

Objavite komentar