ponedeljek, 4. april 2022

Pregled prijav in rezultatov slovenskih raziskovalnih organizacij na razpis Obzorje Evropa MSCA-DN-2021 za mreže doktorskega študija

Objavljeni so rezultati razpisa Obzorje Evropa MSCA-DN-2021 za mreže doktorskega študija. 


Slovenske raziskovalne organizacije so se na evropski razpis MSCA-DF-21 prijavile v okviru 78 predlogov projektov. Med njimi je bilo 6 predlogov projektov za izvajanje skupnega doktorskega študija in 11 za industrijski doktorski študij. 

Kot kaže spodnji graf je bilo največ predlogov projektov iz visokošolskih raziskovalnih organizacija (največ 33 iz Univerze v Ljubljani) in iz raziskovalnih organizacij (največ 15 iz Instituta Jožef Stefan).  



Največ predlaganih projektov iz Slovenije je bilo iz področja tehnike, najmanj pa iz matematike. 




Od vseh predlaganih projektov je bilo 5 koordinatorskih in 73 partnerskih projektov.

Na razpis so trije koordinatorski projekti prispeli iz Univerze v Ljubljani (dva iz področja tehnike in en iz družboslovja) ter po en projekt iz Instituta Jožef Stefan (področje ekologija) in iz Nacionalnega inštituta za biologijo (področje znanosti o življenju). Skupna vrednost predlaganih slovenskih koordinatorskih projektov je bila skoraj 13 mio EUR. Nihče od prispelih slovenskih koordinatorskih projektov ni bili uvrščen v financiranje. Samo projekt Univerze v Ljubljani je bil uvrščen visoko na rezervni seznam.  

Slovenske raziskovalne organizacije so na razpisu sodelovale tudi kot partnerske organizacije v okviru 73 predlogov projektov. Med njimi jih je bilo osem uvrščenih na seznam financiranja, medtem ko so trije na rezervnem seznamu. 







Ni komentarjev:

Objavite komentar