torek, 5. julij 2022

Evropska komisija je danes obvestila prijavitelje z rezultati razpisov MSCA Staff Exchanges in COFUND 2021

Evropska komisija je danes obvestila prijavitelje z rezultati MSCA razpisov Staff Exchanges in COFUND 2021.



Na MSCA razpis za izmenjavo osebja so slovenske raziskovalne organizacije prijavila en koordinacijski projekt, sodelujejo pa vsaj pri dvanajstih prijavljenih projektih. 

Na glavnem seznamu za financiranje so trije projekti, kjer na dveh sodeluje Kemijski inštitut in na enem Slovenska tiskovna akgencija.  



 


Na MSCA razpis za COFUND so slovenske raziskovalne organizacije prijavile pet projektov za izvajanje doktorskega ali podoktorskega raziskovanja.  

Na glavnem seznamu za financiranje je en slovenski projekt iz Univerze v Novi Gorici za izvajanje podoktorskih raziskav. 

Dva slovenska projekta, eden iz Univerze v Ljubljani za izvajanje podoktorskih raziskav in drugi iz Kemijskega inštituta za izvajanje doktorskega študija, sta dosegla MSCA Pečat odličnosti. 

Sofinancirski del za izvedbo projekta na glavnem seznamu za financirane bo prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, in sicer iz evropskih strukturnih skladov v okviru Programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027, Prednostne naloge 1 Pametnejša Evropa s spodbujanjem inovativne in pametne gospodarske preobrazbe. 

Oba projekta s podeljenima MSCA Pečatoma odličnosti bosta lahko zaprosila za celotno financiranje projekta iz evropskih strukturnih skladov na MIZŠ.  

Vsem trem projektom čestitamo za izjemen uspeh!

Ni komentarjev:

Objavite komentar