ponedeljek, 26. september 2022

Vabilo na Evropsko noč raziskovalcev, ki bo v petek, 30. septembra 2022

Evropska noč raziskovalcev je eden od najlepših ukrepov MSCA, ki vsako leto na zadnji petek v septembru, letos 30. septembra, zbližuje raziskave in raziskovalce z javnostjo, poudarja odlične raziskovalne in inovacijske dosežke v Evropi in širše, zlasti v okviru evropsko financiranih projektov Obzorje 2020 in Obzorje Evropa, med ljudmi krepi zavedanje o pomenu raziskav in inovacij ter razumevanje znanosti in izobraževanja. Poleg tega se aktivnosti Evropske noči raziskovalcev osredotočajo na vlogo raziskovalcev v družbi in gospodarstvu ter na njihove učinke na naše vsakdanje življenje. Eden od njenih zelo pomembnih ciljev je tudi povečevanje interesa med mladimi za raziskovanje in poklic raziskovalke in raziskovalca.

Evropska noč raziskovalcev spodbuja uravnoteženost spolov v znanosti, promovira enake možnosti za vključevanje v znanstveno raziskovanje, odprt dostop do raziskovalnih rezultatov, podatkov in inovacij ter družbeno odgovorno in etično držo znanstvenega raziskovanja.

Letošnja Evropska noč raziskovalcev se bo dogajala v 25 državah, med njimi tudi v Sloveniji, in sicer z dvema projektoma, ki ga vodita konzorcij partnerjev Ustanove Hiše eksperimentov in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani. Poleg njihovih dogodkov bosta Univerza na Primorskem in Nacionalni inštitut za biologijo izvedla pridružene aktivnosti.

👉 Program: Humanstika, to si ti!




👉 Program:  Noč ima svojo moč!




 Vljudno vabljene in vabljeni!



Ni komentarjev:

Objavite komentar