petek, 16. september 2022

Zaključil se je razpis MSCA-PF-22 za podoktorske štipendije

Evropska komisija je sporočila, da je na razpis MSCA za podoktorske štipendije prejela 7.044 prijav. Evropska raziskovalna agencija bo rezultate razpisa objavila v sredini februarja 2023. S tem razpisom bo Evropska komisija razdelila 257 milijonov evrov za pribljižno 1.230 projektov. 



Vsem slovenskim raziskovalkam in raziskovalcem, ki bodo izbrani v financiranje MSCA podoktorskega projekta, bo po izteku financiranja s strani Evropske komisije ARRS omogočila financiranje reintegracijskega projekta na katerikoli slovenski raziskovalni organizaciji do konca leta 2026.

Slovenske raziskovalke in raziskovalci, ki bodo na razpisu za MSCA podoktorski projekt prejeli več kot 70 odstotkov evalvacijskih točk, a ne bodo sprejeli v financiranje s strani Evropske komisije bo ARRS omogočila financiranje podoktorske projekta v tujini za dve leti in enoltetni reintegracijski projekt na katerikoli slovenski raziskovalni organizacaiji do konca leta 2026. 

Predlogi raziskovalnih projektov, ki so jih prijavile slovenske raziskovalne organizacije in ki bodo prejeli več kot 85 odstotkov evalvacijskh točk, a ne bodo financirani s strani Evropske komisije, bo preko Pečata odličnosti financirala ARRS.

Vsem slovenskim prijaviteljem ter raziskovalkam in raziskovalcem želimo čim večji evalvacijski uspeh!

Ni komentarjev:

Objavite komentar