četrtek, 19. januar 2023

Evropska komisija je podelila Pečate odličnosti najboljšim predlogom za MSCA COFUND projekte – med prejemniki tudi Univerza v Ljubljani in Kemijski inštitut

 

Lanski razpis za MSCA COFUND projekte je bil eden od najboljših za slovenske prijavitelje. MSCA COFUND je namenjen sofinanciranju obstoječih ali novih doktorskih in podoktorskih programov za mlajše raziskovalce, ki morajo poleg raziskovalne in izobraževalne odličnosti izkazati tudi mednarodno mobilnost, interdisciplinarnost in sodelovanje z ne-akademskim sektorjem.

Univerza v Novi Gorici se je izmed 116 predlogov projektov uvrstila na glavni seznam financiranih 26-ih projektov za podoktorski program iz evropskih sredstev z naslovom »MAchine learning for Sciences and Humanities,« ki ga bo Slovenija tudi sofinancirala iz Evropskih kohezijskih sredstev.  

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani in Kemijski inštitut pa sta prejela Pečat odličnosti, ker jima je zmanjkalo le nekaj točk, da bi bila uvrščena na glavni seznam financiranja. Pečat odličnosti je prejelo 21 predlogov MSCA COFUND projektov, ki so v evalvacijskem postopku pridobili 85 ali več evalvacijskih odstotkov točk. Oba slovenska projekta sta prejela več kot 90 %.




Evropski znak Pečat odličnosti je izkaz odličnost predloga raziskovalnega projekta, ki je bil dosežen v najhujši mednarodno konkurenci z najvišjimi znanstvenimi kriteriji. Pridobljeni Pečat odličnosti omogoča raziskovalnim institucijam in državam, da jih financirajo v skladu z lastnimi potrebami in strategijami ter s tem povečujejo svoj raziskovalno-inovacijski potencial ter  mednarodno atraktivnost.   

Slovenija je prva država, ki bo financirala predloga projektov MSCA COFUND, ki sta prejela Pečat odličnosti. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je prejela Pečat odličnosti za podoktorski program  »Surfaces and interfaces for sustainable green mobility,” Kemijski inštitut pa za doktorski program “Excellent research training for chemical scientists for the future”.

Ni komentarjev:

Objavite komentar