četrtek, 13. april 2023

Objavljen je razpis Obzorje Evropa MSCA za podoktorske štipendije 2023 - rok za oddajo je 13. september 2023 ob 17.00

Evropska komisija je objavila razpis Obzorje Evropa MSCA podoktorske štipendije 2023 (HORIZON-MSCA-2023-PF-01), ki bo odprt do 13. septembra 2023.



Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem z doktoratom znanosti, ki nimajo več kot osem let raziskovalnih izkušenj, za podoktorsko raziskovanje in izobraževanje na gostiteljski organizaciji v državi, kjer v zadnjih treh letih niso prebivali ali delali več kot eno leto na dan zaključka razpisa.

Na razpis se prijavijo akademske ali ne-akademske organizacije iz držav EU ali držav, ki so pridružene programu Obzorje Evropa, z mentorico ali mentorjem, ki imajo kakovostne raziskovalne in izobraževalne reference.

 


Prijava na razpis za MSCA podoktorske štipendije terja kakovostno pripravo, razumevanje in opis vsebine, učinkov in izvedbe raziskovanja in izobraževanja. Največji izzivi pri pripravi predlogov projektov so pri opisu ciljev in metodologije, potencialnih učinkov in pojasnitvi delovnega načrta ter možnih tveganj.

Za pripravo uspešnega predloga projekta so na voljo mnogi dokumenti in pojasnila.

Tu si lahko ogledate informativno predstavitev razpisa.

Za vse informacije v zvezi s tem se lahko vedno obrnete na nacionalno kontaktno točko za MSCA na MVZI, ki vam lahko ponudi obširno pomoč.

Lahko se še tudi prijavite na celodnevno delavnico za pripravo predlogov podoktorskih projektov, ki bo 26. maja 2023 na MVZI.

 


Želimo vam dobro pripravo in uspešno prijavo!

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar