ponedeljek, 25. september 2023

Pridružite se pogovoru »Svetilniki znanosti: Evropa in znanost«, ki bo potekal na Prešernovem trgu, v petek, 29. septembra, s pričetkom ob 15:30.

 



Spoštovani.

Vabimo vas , da se nam pridružite na dogodku Evropske noči raziskovalk in raziskovalcev v okviru projekta NOČ IMA SVOJO MOČ 2023:

 

Kako Evropska unija spodbuja odlično znanost? Kaj so to evropske misije? Kako uspešne raziskovalke in raziskovalci s pomočjo finančnih mehanizmov Evropske unije postavljajo slovensko znanost v sam vrh? Kako lahko raziskovalci prispevajo k oblikovanju učinkovitih okoljskih politik na ravni EU?

 

Pridružite se pogovoru

 »Svetilniki znanosti: Evropa in znanost«,

ki bo potekal na Prešernovem trgu,

v petek, 29. septembra,  s pričetkom ob 15:30.

 

Sodelovali bodo:

·       Darija Valančič (mreža NKT) – kratka predstavitev Obzorja Evropa

·       Stojan Sorčan (ukrepi Marie Skłodowska-Curie) in raziskovalka doc. dr. Mirela Dragomir (Institut »Jožef Stefan«, področje kemija, elektronska keramika)

·       Andreja Umek Venturini (ERC) in raziskovalec prof. dr. Matevž Dular (Fakulteta za strojništvo, UL)

·       Tit Neubauer (evropske misije)  in raziskovalka Andreja Palatinus (Kemijski inštitut, predstavnica projekta Remedies)

·       Doroteja Zlobec (industrija) in raziskovalka doc. dr. Katja Malovrh Rebec (Zavod za Gradbeništvo, gradbena fizika, energetska učinkovitost zgradb)

Dogodek bo povezovala Maja Peharc.

 

Celoten PROGRAM dogodkov v okviru projekta NOČ IMA SVOJO MOČ - Evropska noč raziskovalk in raziskovalcev najdete na www.nocmoc.eu.

 

Vljudno vabljeni!


Ni komentarjev:

Objavite komentar