četrtek, 9. november 2023

Nekaj podatkov o slovenskih prijavah na razpise MSCA izmenjava osebja

V zadnji štirih razpisih za MSCA izmenjavo osebja so slovenske raziskovalne organizacije bile vključene v 77 prijav. Največ  (26) prijav je bilo v letu 2020, najmanj (12) pa leta 2021. Izmed raziskovalni področij je bilo največ (23)prijav iz okoljskih znanosti, najmanj (4) pa iz matematike. 




Izmed vseh prijav jih je bilo največ (26) iz javnih raziskovalnih zavodov, najmanj (3) pa iz zasebnih nepridobitnih organizacij. V prijave je bilo vključenih 22 visokošolskih organizacij in 16 podjetij. 




Od 77 prijavljenih projektov jih je bilo 15 sprejetih v financiranje, in sicer največ (4) na področju tehniških znanosti. 



Za razpisa MSCA SE v letih 2021 in 2022 prikazujem število negativnh ("weaknesses") evalvacijskih komentarjev za slovenske prijavitelje po posameznih elementih evalvacijskih kriterijev. 

Največje slabosti prijaviteljev pri odlični vsebini so recenzenti zaznali pri opisu ciljev, razvoja znanosti in metodologije. 

 


Največ slabosti prijaviteljev pri učinkih so recenzenti zaznali pri opisu ekonomskih in družbenih učinkov ter pri opisu dolgoročnega sodelovanja konzorcijskih partnerjev v projektu. 



Največ slabosti prijaviteljev pri implementacijskem delu so recenzenti zaznali pri opisu tveganj in ukrepov za njihovo omilitev ter v delovnem načrtu. 


Na delavnici za pripravo predlogov projektov MSCA SE za leto 2023, ki bo 4. decembra 2023 v prostorih MVZI, bomo podrobneje opisali zgoraj predstavljene slabosti ter poskušali odgovoriti na vprašanje, kako jih izboljšati. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar