četrtek, 25. januar 2024

Odprta sta razpisa za nagrade projektov občanske znanosti v Evropski uniji: EU Citizen Science Prize in IMPETUS accelerator

Projekt IMPETUS, ki ga sofinancira EU, je pravkar objavil dva nova razpisa za projekte občanske znanosti: IMPETUS pospeševalnik in nagrado Evropske unije za občansko znanost znanost (EU Citizen Science Prize).




1. Nagrada Evropske unije za občansko znanost je priznanje za izjemne dosežke na področju razvoja znanja z opolnomočenjem civilne družbe pri razvoju prihodnosti. Nagrada je namenjena pobudam, ki delujejo na širokem področju znanstvenih in družbenih dejavnosti, v katere so vključeni državljani in katerih cilj je zagotoviti znanstveni napredek in družbene koristi, podpirati skupnosti ter spodbujati odprto in vključujočo civilno družbo. Nagrado sestavljajo tri glavne nagrade. Glavna nagrada v višini 60.000 EUR ter dve dodatni nagradi za projekte, ki najbolje prikazujejo, kako je mogoče občansko znanost uporabiti za spodbujanje raznolikosti in sodelovanja ter digitalnih skupnosti; obe nagradi bosta podeljeni v višini 20 000 EUR. 

2. Pospeševalnik IMPETUS ponuja finančno podporo, mentorstvo in usposabljanje za pomoč pri prenosu projektov občanske znanosti ali obetavnih idej na naslednjo raven na področjih a) trajnostnega načina življenja, b) pravičnosti in enakosti ter c) občanske znanosti s skupnostjo in za skupnost.

Razpisa bosta odprta od 10. januarja do 11. marca (do 23.59 po srednjeevropskem času) za nagrado Evropske unije za državljansko znanost in do14. marca (do 12.00 po srednjeevropskem času) za pospeševalnik IMPETUS.

Obe pobudi ponujata odlične priložnosti za spodbujanje občanske znanosti med projekti MSCA in sta odprti za sedanje in pretekle projekte ter štipendiste.

👉 EU Citizen Science Prize: https://ars.electronica.art/citizenscience/en/opencall/

👉 IMPETUS Accelerator: https://impetus4cs.eu/accelerator/

👉 More information on both calls and application procedure: https://impetus4cs.eu/opencall/




Ni komentarjev:

Objavite komentar