ponedeljek, 9. maj 2022

The MSCA Matcmaking Platform is Here!

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je evropska mreža NCP-jev za MSCA (MSCA-NET) prvič pripravila virtualno platformo za vzpostavljanje in spodbujanje mednarodnega sodelovanja med institucijami, podjetji in raziskovalci v okviru naslednjih treh MSCA razpisov:

- Postdoctoral Fellowships 2022
- Doctoral Networks 2022 in
- Staff Exchanges 2022.

V primeru, da želite pripraviti predlog MSCA projekta in še nimate izbranih mednarodnih partnerjev, vam virtualna platforma omogoča vašo osebno in/ali institucionalno predstavitev, vključno z vašimi interesi in potrebami za vzpostavitev konkretnega raziskovalnega sodelovanja. V nadaljevanju bodo na spletni strani objavljeni tudi informativni materiali v različnih jezikih za pripravo predlogov MSCA projektov.
Povezava do virtualne platforme: https://msca.b2match.io/



a.      MSCA Postdoctoral Fellowships

Če pripravljate predlog postdoktorskega MSCA projekta (PF 2022), lahko uporabite platformo za objavo vašega osebnega raziskovalnega profila in poiščete mentorja in gostujočo institucijo. V nadaljevanju boste lahko v okviru platforme navezali stike s podjetji oz. ne-akademskimi institucijami in se z njimi dogovorili za »secondment« ali »placement,« kar bo vašemu projektu dodalo novo vrednost.
Če ste akademska ali ne-akademska institucija, lahko na platformi predstavite vaš »expression of interests« za pridobitev novih raziskovalk in raziskovalcev ter z njo organizirate sestanek med kandidati in bodočimi mentorji. Na platformo lahko vključite institucionalni profil, opis vaših možnosti infrastrukture in izkušenj za gostovanje tujih raziskovalk in raziskovalcev na vaši instituciji.

 

b.     MSCA Doctoral Networks
Ker je priprava predloga MSCA, projekta o mrežah doktorskega študija (DN 2022) zelo kompleksna naloga, lahko na tej platformi objavite vaš institucionalni profil kot institucija ali kot del institucije oziroma podjetje pokažete vaše možnosti in reference, specifična znanja in infrastrukturo in organizirate bilateralne in multilateralne sestanke v zvezi s prihodnjim konzorcijem.

 

c.      MSCA Staff Exchanges
MSCA projekti o izmenjavi osebja imajo v Obzorju Evropa najbolj izpostavljeno mednarodno dimenzijo, ker gradijo mednarodni konzorcij med akademskimi in ne-akademskimi institucijami. Ta platforma vam bo omogočila iskanje novih povezav med podjetji, univerzami, raziskovalnimi inštituti in drugimi institucijami za pripravo mednarodno bolj raznolikih in vplivnih MSCA projektov.

Priporočamo vam, da se registrirate v platformo in čim natančneje opišete vaš osebni ali institucionalni raziskovalni profil in opišete vaše interese za vzpostavitev mednarodnega sodelovanja v okviru treh prihodnjih MSCA razpisov v letu 2022!


Ni komentarjev:

Objavite komentar