torek, 27. februar 2024

Nov razpis za MSCA podoktorske štipendije 2024 (MSCA PF)

Nov razpis za 👉MSCA podoktorske štipendije bo odprt ⏳ od 23. aprila do 11. septembra 2024.

📢Ključen pogoj za prijavo je opravljen doktorat na dan zaključka razpisa, največ osem letno obdobje raziskovalnega dela po zaključenem doktoratu in izbira gostujoče organizacije  v državi, kjer v zadnjih treh letih niste več kot eno leto delali ali bivali.

Tuje gostujoče organizacije že vabijo podoktorske raziskovalke in raziskovalce iz celega sveta k prijavi in pripravi projektov MSCA PF 2024. Mnoge od njih pripravljajo organiziran način usposabljanja in usmerjanja pri pisanju predlogov projektov.

Slovenijanudi vsem slovenskim raziskovalkam in raziskovalcem spodbudne ugodnosti pri  pripravi in (so)financiranju njihovih uspešnih raziskovalnih projektov, in sicer:

1.     Individualno MSCA strokovno podporo pri pripravi predlogov projektov 

2.     Financiranje dvoletnega integracijskega raziskovalnega projekta preko ARIS na katerikoli JRO po zaključku MSCA projekta v tujini

3.     V primeru uspešnosti (70 in več točk) na razpisu, a ne izbora v financiranje, lahko preko ARIS pridobite sredstva za izvedbo vašega projekta v tujini z dodatnim enoletnim financiranjem reintegracije v Sloveniji.

Več o drugi in tretji točki, ki se do leta 2026 financira iz evropskih sredstev NOO, od leta 2026 pa je načrtovano iz državnih proračunskih sredstev, lahko preberete na 👉 spletni strani ARIS.

Primeren način iskanja vaše gostiteljske organizacije za MSCA PF 2024 je preko naslednjih uveljavljenih elektronskih platform, in sicer:

1.     EURAXESS, kjer je na voljo že 22 ponudb

2.     MSCA-NET matchmaking platform

3.     Neposredno preko seznama NKT-jev za MSCA v posameznih državah

Ni komentarjev:

Objavite komentar